ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ
Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ

Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

Aναρχικός και οπαδός

Μπορεί ο αναρχικός να είναι ταυτόχρονα και οπαδός μιας ομάδας?Μπορεί κάθε σαβ/κο να ακολουθεί μια ομάδα?Κυριαρχεί η άποψη ότι αναρχισμός και οπαδισμός δεν συνάδουν. Τονίζω την κάθετη διαφωνία μου.Ναί, σε μερικές περιπτώσεις όπου δεν είναι σωματεία παρά επιχειρήσεις να μην συνάδει να υποστηρίζεις μια εταιρεία,αλλά πιστεύω καμιά πολιτική θέση της αριστεράς δεν μπορεί να υποστηρίζει μια "επιχείριση"!
Λένε πως ο αναρχικός είναι εναντίων των οργανώσεων και τον οργανωμένων κινήσεων. Αυτά τα λένε και οι ίδιοι που μιλάνε για την Αναρχία και λένε για χάος, κανένας δεν θα χρειάζεται να δουλεύει και λοιπές γνωστές προπαγάνδες. Τα λένε αυτά γιατί απλά δεν γνωρίζουν τίποτα για την Αναρχία, και ενώ θέλουν να μάθουν, φοβούνται μην τους χαλάσει την ουτοπία τους ο Αναρχισμός.
Άλλο γνωστό επιχείρημα είναι η "απόσπαση" από τα θέματα που μας απασχολούν εναντίων του κράτους γιατί ενώ είμαστε στα "τσιμέντα" είναι λες και ξεχνούμε τον αγώνα μας. Εγώ λέω ότι όχι μόνο δεν τον ξεχνούμε αλλά τον συνεχίζουμε. Και αν 2 ώρες υποστήριξης αποσπούν την προσοχή μας μήπως δεν θα έπρεπε να κοιμόμαστε 8 και 10 ώρες γιατί χάνουμε από το στόχο μας?
Γίνεται ρεαλιστές και όχι επειδή δεν γουστάρετε τους Αναρχικούς δίπλα σας να βρίσκεται ηλίθιες δικαιολογίες και επιχειρήματα, για να τους διώξετε αλλά και να επηρεάσετε τους νεαρότερους ότι αυτή η "χαοτική" ιδεολογία είναι λάθος. Κοιτάξτε το και το λάθος στην ιδεολογία το έχετε εσείς.
Προσωπικά αποτελώ οπαδός(δεν θα πω ομάδα για ευνόητους λόγους)και είμαι στα τσιμέντα κάθε βδομάδα και βοηθώ το σωματείο μου να κερδίζει(αν κερδίζει) αλλά πάνω απ όλα δίνω την ψυχή μου για τον σύνδεσμο μου,για τα αδέρφια μου αλλά και γιατί έτσι γουστάρω!
Και όσο και αν οι μπάτσοι προσπαθούν να κλείσουν τους συνδέσμους,και να βάλουν τους οπαδούς φυλακή,εμείς θα αντιστεκόμαστε γιατί έτσι μάθαμε.ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ
Και ένα σύνθημα δανεισμένο από ελλάδα που με εκφράζει και σαν οπαδό και σαν Αναρχικό:
ΟΣΕΣ ΚΙ ΑΝ ΧΤΙΖΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ
ΚΙ ΑΝ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΣΤΕΝΕΥΕΙ
Ο ΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΤΑΡΙΟ
ΠΟΥ ΟΛΟ ΘΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΕΙ!


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ

7 σχόλια:

Lexi_penitas είπε...

Αναρχοκουμμούνι, καλως ήρθες στη μπλογκόσφαιρα της φαιδράς χώρας Κύπρου. Περιμένω τις απόψεις σου σε συγκεκριμμένα θέματα για να καταλάβω τι πρεσβέυεις. Θεωρείες ξέρουμε όλοι πολλές αλλά δεν φτουράνε.

Προσωπικα θα προτιμούσα λιγότερα βαρύγδουπα συνθήματα και περισσότερη ουσία. Εκτός αν αυτά που προσδοκείς να μας προσφέρεις είναι οι χουλιγκανισμοί και οι καταστροφή ξένης περιουσίας όπως κανουν κάποιοι του αντεξουσιαστκού χώρου στην Έλλάδα.
Επίσης το Αναρχικοί - Κομμουνιστές Κύπρου στο τίτλο παραπέμπει σε ομάδα αλλά από ότι κατάλαβα από το κείμενο σου το ιστολόγιο ανήκει μόνο σε σενα, Αποφάσισε πόσοι είστε. Αν είσαι μόνος σου εδώ γιατί βάζεις παραπλανητικό τίτλο;

Επίσης το ερχονται κρεμάλες που στέκει; Ποιοι θα τις στήσουν; Για ποιους θα στηθούν;. Ποιοι θα τους δικάσουν;. Με τι νομοθεσία; Τα γράφω γιατί τέτοια συνθήματα κάπου μου θυμίζουν φασισμό που τόσο απεχθάνομαι

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ είπε...

Αν θέλεις να μιλήσουμεν να μεν μιλάς έτσι όπως μιλάς!Αναρχοκομμούνι,περιπέζεις με εμένα τωρά οξα την ιδεολογία μου?Να περιπέζω και να βρίζω ξέρω και έγω !Ενα δείξω σεβασμό όμως όπως έπρεπε να κάμεις και εσύ!
Τα συνθήματα με αντιπροσοπεύουν και όπως διάβασες στο κείμενο μου δεν είμαι κατά της βίας στο καπιταλιστικό σύστημα αλλα και στους φασίστες.Εκεί που ο εργαζόμενος και ο απλός πολίτης επηρεάζεται ΟΧΙ δεν θέλουμε την βία,δεν είμαστε χούλιγκανς.Επίσης ναι τον φασίστα τον θέλω νεκρό δεν τον θεωρό νοίμον ζώο και η μόνη λύση είναι η εξαφάνιση αυτής τησ "νόσου",με τι νομοθεσία όμως?Μιλάς σε αναρχικό για νομοθεσία?
Και ναί το μπλόγκ είναι προσωπικό αλλά επιδή έβαλα καταλάθος ένα περισσότερο "s" στον τίτλο το άλλαξα παντού!Κρίνομαι γι αυτό απο κανένα?
Και αν δεν γουστάρεις αναρχικούς και δεν σου αρέσει εδωμέσα κανείς δεν σε πιέζει ούτε να ρθείς ούτε να φύγεις.Βλέπεις σαν αναρχικός υποστηρίζω την ελευθερία.Και αν δεν έβαζες και αυτή την πρώτη λέξη δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με το κείμενο σου.Αν έγινε καταλάθος θα σου ζητούσα και εγώ συγνώμη για τον τόνο του κειμένου μου.

originalistas είπε...

katarxin na dilwsw oti pistevw stin ideologia tou kommounismou kai oxi tou anarxismou, oute 3erw to paidi pou grafei se auto to blogg (gia na min mas kanenete omada:)). lexi_penitas ti antiprosopeveis? tin astinomia twn bloger? katarxin afise to elitistiko ifaki stin glwssa kai sto noima autwn pou grafeis! den sou zitw na peseis apo to gialino klouvi tis gnwsis sou, alla na sevasteis ton xoro pou grafeis. nai 3erw o allos zita kremmalles. otan erthei i stigmi fisika kai tha stithoun kremalles, giati an den to exeis prose3ei girw sou epikratei polemos kai autos einai ta3ikos, to podosfairo einai xwros ta3ikou agwna panta itan kai panta tha einai. oso gia periousies katastrofes klp pou katastrefontai rwta kai ta katestramena miala kai zwes pou genna to sisitima. i epilektikotita sou fisika einai sima katatethen mias koinwnias pou morfonete mediaka. perastika sou!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί χρειάζονται οι ταμπέλλες? Ποιος ο λόγος προσδιορισμού είμαι έτσι ή αλλιώς επειδή πιστεύω το ένα ή το άλλο? Οι ταμπέλλες δεν βοήθησαν ποτέ κανένα παρά μόνο έβλαψαν κόσμο, μόνο και μόνο επειδή ο άνθρωπος σαν ζώο που είναι φοβάται οτιδήποτε το διαφορετικό!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ είπε...

δέν μιλούμε για "ταμπέλλες" μιλούμαι για ιδεολογίες.Αλλά η "ταμπέλλα" απο μώνη της δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο,η ιδέα είναι που μετρά.
Τώρα στο γιατί χαρακτηριζόμαστε Αναρχικοι,Κομμουνιστές κλπ κλπ είναι απλώς ένδειξη του τι πιστεύουμαι,σε πιο χώρο κινούμασται,χωρίς αυτό τον καθαρό "όρο" δεν θα είχες ιδέα,γενικά μιλωντας,με τι άνθρωπο μιλάς και ποιές οι ιδέες του.Επείσης στην οργάνωση βοηθά πολύ η "ταμπέλλα" καθώς χωρίς αυτή ,δεν θα μπορούσε να γίνει σωστή οργάνωση,και να επιτευχούν οι στόχοι μας.Η "ταμπέλλα" για εμάς είναι καθαρά στην προ-επαναστατική περίοδο,μετά την επίτευξη του Αναρχισμού το τι λέες ότι είσαι δεν θα παίζει καμία σημμασία,απλώς θα πρωοθάς τις ιδέες σου που εκεί βρίσκεται το νόημα.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Ανώνυμος είπε...

Και ποιος είπε ότι οι Αναρχικοί αντιτίθενται σε κάθε είδους ομάδες και (ανεπίσημους τουλαχιστον) συνδέσμους? Δεν είναι οι ίδιοι οι Αναρχικοί μία ομάδα μήπως? Δεν υπάρχουν συνάξεις με συζητήσεις για απόψεις και αποφάσεις για δράση έναντι στον πόλεμο των ακροδεξιών δειλών που δρουν στο σκοτάδι τις Λευκωσίας ξυλοφορτώνοντας μετανάστες? Ή νομίσατε πως αναρχικός είναι ο καθένας με σχισμένα ρούχα που κάθετε στο πεζοδρόμιο με μια μπουκάλα βότκα και ψιλή στο χέρι και χάσκει? Και αν ο στόχος ήταν το απόλυτο χάος, τότε γιατί διοργανώνται όλες αυτές οι εκδηλώσεις από τον πυρήνα που επίκεντρο έχουν κάθε άλλο παρά την καταστροφική αναρχία? Περιβάλλον, ποιότητα ζωής και ελεύθερα ήθη μακρυά από την αμερικανοποίηση είναι προφανώς στόχοι κάποιων κοινών ιδεολογιών που αναπτύσσονται μέσα από διάλογους και απόψεις που γίνονται σε καθημερινή βάση..
Και όσο αφορά το θέμα με τις ομάδες, παρόλο που και εγώ είμαι άρρωστος με την δική μου ομάδα δεν πιστεύω οτι θα επρεπε επικεντρωνόταν η συζήτηση σ'αυτό το θέμα γιατί κατ'εμένα δεν συνάδουν τα δύο άμεσα, όπως ούτε και η μουσική ουτε οτιδήποτε άλλο, παρόλο που υπάρχουν έμμεσες διασυνδέσεις. Διότι σε αντίθεση με εμένα που κατατάσσω τον εαυτό μου στους αγνούς οπαδούς, ζώντας κάποια πράγματα μέσα στους συνδέσμους μπορώ να πω ότι είναι πολύ διαφορετικές πτυχές, αφου οι παραπάνω διακατέχονται με άλλες ιδεολογίες που αναπτυχθήκαν μέσα στους συνδέσμους που όσο και να φαίνεται παράξενο το πολιτικό κομμάτι πλέον δεν κατευθύνει το παιχνίδι.. Και να μην ξεγελούν οι άσχετοι με τους συνδέσμους που βρίσκουν ευκαιρία μέσω ομάδων να περάσουν μηνήματα, όπως πολύ προσφάτως.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ είπε...

Το έχω ακούσει αρκετές φορές φίλε ανώνυμε, ώντας και εγώ αυτής της κατηγορίας(Αναρχικός και οπαδός).Και κυρίως το συναντάς αυτό στην γειτονική ελλάδα, μιας και εδω κάτω να λέμε και την αλήθεια πολυ λίγο ποσοστό ξέρει πραγματικά τι είναι Αναρχισμός, και αυτό που νομίζουν ότι είναι το συνδέουν με χουλιγκάνικες πράξεις.
Αν πείρες το κείμενο ότι πιστεύω ότι τα 2 δεν συνάδουν λάθος!Καμία σχέση, όπως προ είπα βρίσκομαι σε αυτή την "κατηγορία".
Συμφωνούμαι απολύτως με ότι γράφεις!