ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ
Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Λευτεριά στους οπαδούς, λευτεριά στους αντιφασίστες

Πρόσφατα, όπως οι πλείστοι θα γνωρίζεται λόγο και του μεγάλου σάλου που δημιούργησαν ΜΜΕ, και κράτος, και μετά από συμπλοκές που έγιναν στα γήπεδα του Νουέβο Κάμπο, στη Λευκωσία έναντι του ΓΣΠ, από οπαδούς της Ομόνοιας και… του γνωστού «εθνικόφρων» παραρτήματος της ΚΟΠ(και όχι μόνο), μετά τα γεγονότα ακολούθησαν συλλήψεις οπαδών, κυρίως από πλευράς των Ομονοιατών, και μεταξύ αυτών μερικοί αντιμετωπίζουν μέχρι και κατηγορίες ανθρωποκτονίας(!!) όπως τα «καλά» μέσα μαζικής εξημέρωσης μας ενημέρωσαν, λόγω και του γεγονότος ότι ένας εκ τον συμμετέχων από την «άλλη ομάδα» βρίσκεται(όπως πληροφορούμαστε και πάλι από τα μμε) στην εντατική του νοσοκομείου, όμως δεν θα μιλήσουμε για τα γεγονότα αυτό κάθε αυτό, δεν είναι αυτός ο λόγος που γράφω, που και να ήθελα να γράψω όντας μη γνώστης του τη έγινε, και τα μόνα που έμαθα είναι από ανακοινώσεις κλπ, δεν είναι αυτό το θέμα μας, αλλά η σύλληψης και ο διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης κάποιων πραγμάτων.
Όπως προ είπα συλλήψεις έχουν γίνει σε οπαδούς της Ομόνοιας, και οι κατηγορίες φτάνουν μέχρι και ανθρωποκτονία, αλλά τα μμε και το κράτος, πάλι κατάφεραν να αποκοιμίσουν την κοινωνία περνώντας αυτά που ήθελαν και μόνο, και πράττοντας ως συνήθως με υποκρισία για να προστατεύσουν τα συμφέροντα τους. Όπως φάνηκε από τα βίντεο που βγήκαν στην δημοσιότητα, και ακόμη και από την ίδια την αστυνομική ανακοίνωση, οι οπαδοί της Ομόνοιας βρίσκονταν σε αυτό άμυνα, αφού πρώτοι επιτέθηκαν οι «άλλοι» από τον αυτοκινητόδρομο, με πέτρες, ξύλα και ότι άλλο βρήκαν, πρως τους Ομονοιάτες οι οποίοι διοργάνωναν ένα τουρνουά φούτσαλ, με κύριο του θέμα τον αντιφασιστικό αγώνα. Έτσι οι «κύριοι» με τα πορτοκαλιά , επιτίθωντας κατά την γνωστή τους φασιστική νοοτροπία εναντίων του οποιουδήποτε τους εναντιωθεί, παιδιά, γέροι, αθώοι κλπ, εισήλθαν στα γήπεδα όπου και ακολούθησε ότι ακολούθησε. Και όμως τα μμε κατάφεραν να περάσουν την φασιστική επίθεση που έγινε τον τελευταίο καιρό όχι μόνο στα γήπεδα και τα σχετικά, αλλά στους δρόμους, σε καφετέριες, και πολλά άλλα που αποσιωπηεί η «αριστερή» κυβέρνηση και τα μμε, και ρίχνει την ευθύνη της βίας γενικά στου οπαδούς, τους οποίους κυνηγά με εξοντωτικές ποινές, με μόνο στόχο την εκδίωξη τους από τα γήπεδα καθώς είναι το μόνο εμπόδιο τους στην μοντερνοποίηση του ποδοσφαίρου το οποίο ήδη άγγιξε «επικίνδυνα επίπεδα», αλλά καθώς ο οπαδός δεν συνάδει με το «τέλειο» αγγλικό μοντέλο της ηρεμίας, ησυχίας, και τρελών λεφτών από σπόνσορες, και την έλξη πολλών ξένων επενδυτών. Φανερό είναι από τις πρώτες αντιδράσεις της ΚΟΠ και της αστυνομίας, η προσπάθεια περισσότερης καταπίεσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του οπαδού, και απειλές για την υγεία του και εξοντωτικές ποινές. Ήδη εφαρμόζεται το ηλίθιο μέτρο της ταυτότητας, όπου πολύ απλά θα βασανίζει τον οπαδό που προσέρχεται στο γήπεδο με πολύ ωρη καθυστέρηση, αλλά πιο σημαντικό, η αστυνομία θα κατεβαίνει με τον ΕΑΟ(!!!!) για παιχνίδια, και αποφάσισε πως από στάση αμυντική που είχε(αλήθεια πότε υπήρξε αυτή η στάση με οπαδούς, κυρίως τους οπαδούς που δεν είναι εντεταγμένη στη δεξιά?), θα χρησιμοποιεί επιθετική πλέων, για «πάταξη της βίας» η βία της αστυνομίας γίνεται νόμιμη, και πάλι αθώοι θα την πληρώσουν από ένα διεφθαρμένο σύστημα, για τα συμφέροντα των μεγάλων και του κράτους. Αλήθεια ούτε να φανταστώ δεν θέλω πως θα αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί τους οπαδούς πλέον, αν μέχρι τώρα ήταν «αμυντικοί». Και να είστε σίγουροι, η προσπάθεια εξόντωσης των οπαδών θα συνεχίσει με ακόμη πιο σκληρά μέτρα, γι αυτό οι σύνδεσμοι είναι ώρα να ξυπνήσουν, και μερικοί από αυτούς να βάλουν κάποιες διαφορές στην πάντα. Συγχαρητήρια αξίζουν στο ΣΥ.Φ.ΑΕΛ, που είναι ο πρώτος σύνδεσμος που συγχρόνως με την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο, με τους διαιτητές κλπ, και με την εφαρμογή του συστήματος με τη ταυτότητα, αποφάσισαν την αποχή. Πιστεύω και άλλοι θα ακολουθήσουν, και με άλλες τακτικές, ίσως και η αποχή να μην είναι και η καλύτερη λύση κατά την προσωπική μου άποψη, αλλά αυτό δεν παίζει καμία σημασία.
Τώρα ερχόμαστε και πάλι πίσω στις συλλήψεις και στην υποκρισία κράτους, μμε, κοινωνίας κλπ, όπου και πάλι οι οπαδοί στιγματίζονται χειρότερα και από εγκληματίες, και κυρίως οι οπαδοί προερχόμενοι από μια πιο «αριστερή» τάξη πραγμάτων, και αντίθετη στο σύνηθες «εθνικιστικό αίσθημα». Δεν είναι οι οπαδοί της Ομόνοιας που χαρακτηρίζονται αλήτες, ταραξίες κλπ μετά τα τελευταία γεγονότα? Δεν είναι τα μμε που ζητούν τους ενόχους πίσω από τα κελιά γιατί τόλμησαν άκουσον άκουσον να αμυνθούν απέναντι σε ακόμη μια φασιστική επίθεση? Το κρατικό κανάλι μιλώντας για τους οργανωμένους και συγκεκριμένα για την ΘΥΡΑ 9, λέει κανονίστηκε συνάντηση με τους οργανωμένους, και από κάτω γράφει τίτλο, συνάντηση με τους ταραξίες! Απο πότε οι οργανωμένοι είναι και αντίστοιχα οι ταραξίες? Αυτός μήπως όμως είναι ο σκοπός του κρατικού καναλιού της «αριστερής» κυβέρνησης, να αποπροσανατολίσει το λαο, και να στείλει τα μηνύματα που θέλει προς υπεράσπιση των συμφερόντων του? Φυσικά και έτσι είναι. Δεν είναι τα πρόσωπα τον οπαδών της ΑΕΛ, πριν κάποιο καιρό, που έκαναν τον γύρο των μμε, τηλεοράσεις εφημερίδες και ότι άλλο μέσο υπήρχε για μια απλή συμπλοκή με την αστυνομία και το άναμμα μιας φωτιάς? Γιατί όταν έγιναν τα γεγονότα στο τελευταίο παιχνίδι της περσινής σεζόν στο διακοπέν ντέρμπι με τα επακόλουθα επεισόδια, πάλι τα μμε επικεντρώθηκαν στης «συγκρούσεις» έξω από το γήπεδο, και μέσα οι γνωστοί φασίστες έριχναν αθώους από ύψος στα σκαλιά με το κεφάλι, στις τάφρους και πολλά άλλα? Γιατί σε αυτά τα συμβάντα και πάλι αυτές οι φασιστικές επιθέσεις, δεν ήταν το κύριο θέμα, αλλά θέμα ήταν η βία στους αγωνιστικούς χώρους? Γιατί όταν έχει να κάνει με οπαδούς συγκεκριμένων πολιτικών και κομματικών πεποιθήσεων η αντιμετώπιση αλλάζει?
Και συνεχίζω με την ανεκτικότητα του κράτους στις φασιστικές επιθέσεις και εκτός γηπέδων. Δεν είναι αυτό εδώ το κράτος και το δικαστήριο του που αθώωσε τους αστυνομικούς που χτυπούσαν χωρίς έλεος δυο ανυπεράσπιστους συμπολίτες μας χωρίς κανένα απολύτως λόγο? Αυτοί οι ανθρώποι αθωώθηκαν και σιγά σιγα το θέμα αποσιωπήθηκε από τα μμε. Αλήθεια, τα βίντεο είναι αποδεικτικά στοιχεία για όλους εκτός τους αστυνομικούς? Είναι η αστυνομικοί αλήθεια μια ανώτερη εξουσία εδώ, και κάνει ότι θέλει? Και μετά, πόσες επιθέσεις εναντίων τουρκοκυπρίων έχουν καταγραφεί μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων? Αλήθεια γιατί τα μμε γιατί δεν τα αναφέρουν, ενώ στα αυτιά μας φτάνουν ουκ ολίγες περιπτώσεις? Και ακόμα τις λίγες φορές που αναφέρουν, και κάνουν λόγο κυρίως για επιθέσεις σε αυτοκίνητα, κάποιες συγκεκριμένες ημέρες κυρίως, περνούν σχεδόν απαρατήρητα. Υπήρχαν ή δεν υπήρχαν μαρτυρίες για το ποιοι έκαναν τέτοιες πράξεις αλλά οι αστυνομικοί δεν δίνουν σημασία? Τελικά δεν θέλει κανείς την «επανένωση», και όλα τα σχέδια είναι για το θεαθήναι?
Και τέλος οι πρόσφατες επιθέσεις σε στέκια αντιφασιστών, σε στέκια ανθρώπων «διαφορετικών» για τους φασίστες που μισούν την διαφορετικότητα, επιθέσεις σε ανθρώπους που έδειχναν Αναρχικοί κλπ, το κράτος και τα μμε ή τα αποσιωπούσε τελείως, ή η προσέγγιση ήταν κάτι τελείως διαφορετικό από το αντικειμενικό ρεπορτάζ και αναφορά τον γεγονότων, αλλά μια προσπάθεια να ριχτεί το φταίξιμο στους αντιφασίστες, στα παιδιά της περιοχής της φανερωμένης , γιατί όπως το έκανε φανερό πλέον εδώ και αρκετό καιρό, το κράτος αποφάσισε πως ο «εχθρός» του είμαστε εμείς ο αντιεξουσιαστικός-αντιφασιστικός χώρος, παρά ο φασιστικός, τον οποίο όχι μόνο αφήνει ελεύθερο, αλλά ακόμη και ενισχύει με τις ενέργειες του.
Αλήθεια αναρωτήθηκε κανείς γιατί αυτός ο μονόπλευρος πόλεμος, από ένα κατά τα άλλα όπως διαφημίζει αριστερό κράτος? Πρέπει να σταματήσει η ανοχή στη καταστολή του κράτους, και στην βοήθεια που δίνει απλόχερα στον φασίστικο χώρο να μας χτυπήσει, και όπως με τους «συντρόφους» που είχαν συλληφθεί πριν από λίγο καιρό για ηλίθιους λόγους από την φανερωμένη, έτσι η αστυνομία βρίσκει ακόμη μια ευκαιρία να βάλει πίσω από τα κάγκελα περισσότερους από αυτούς που τολμούν να διαφωνήσουν μαζί της, αλλά και με τα συμφέροντα κράτους και μεγάλων.
Απαιτούμαι την άμεση απελευθέρωση των συντρόφων αλλά το κυριότερο άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών, και επιτέλους το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην αυτοάμυνα και στην ίση αντιμετώπιση. Το δικό σας δε θα περάσει ούτε στα γήπεδα, αλλά ούτε και στους δρόμους, καιρός είναι κάποιοι να ξυπνήσουν, να καταλάβουν επιτέλους ποιοι είναι αυτοί που τους κυνηγούν και πολλοί έρχονται από εκεί που νομίζουν φίλους, και να καθίσουν κάτω με τους πραγματικούς συντρόφους και αδέρφια, για αντιμετώπιση των γεγονότων.


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

5 σχόλια:

Patridas είπε...

To gegonos oti oi opadoi tis omonoias eixan mazi tous ropala tou baseball kai mpastounia tou Hockey DEN sou kinei katholou to endiaferon? Den se kanei katholoui na provlimatisteis?

H mipos eseis oi anarxikoi koummonistes pate na peksete futsal me ropala baseball kai mpastounia tou Hockey...


Kai pros pliroforia sou sinelifthisan kai apoelistes. Opotan prin na grafeis kati na exeis ola ta gegonota.

Kai nai katigorithikan yia anthropoktonia... Edo skotosan (perimene tha to akouseis kai avto) ena pedi kai esi aporeis yiati katigorithikan?? Ti perimenes diladi?? Skotoses?? Katigorise me anthropoktonia..

Anyway, to thema einai allo... Antis na vourate kati allo pou piso (kai oi men kai oi de) analonneste se mia "taksiki" maxi ekaterothen pou kataligi akoma kai se thanato...

Skepsou ti mana tou pediou pou xaropalaiei sto nosokomeio... Esi tha itheles na valeis ti mana sou se ekeini ti thesi?????? Dioti etsi opos dinamitizeis kai milas me pathos kai fanatismo mia mera mporei na tin valeis..

Xalara.. Apolavste ti zoi.. O fanatismos ennen kalo prama...

Ανώνυμος είπε...

H katigoria exei aposirthei kai apopira fonou...

Tsie meta eshiete ta me tin astinomia anarxikoi imish...

dame ektipousan tou pano sto kefali me ropala kai DEN einai apopeira fonou?? Ti itan diladi?? Apopeira na ton rotisoun an ithele kafe???

Eisaste tsie oi dkio (kai oi men kai oi de) yia klamata kai to idio kai to avto... telika exete polla koina fasismos me anarxokoummounismo. Kai oi dio sas tromokrateite ton kosmo.

Ανώνυμος είπε...

re, pnaste.

eshi je kallittero tropo na sizitisete tis topothetisis/diafwnies sas.

Aman en mas areski to pws grafi kapios, en thkiavazoumen to blog tou, enen? To na mpennw sti diadikasia na thkiavazw pramata pou en mou areskoun je na kamnw lektikes epithesis tou siggrafea en eshi kanena noima -en arnitiki energia pas tin arnitiki energia- en eshete kati allo na diavasete na sas areski pio polla diladi?
An den sas areski i topothetisi tou siggrafea?

To oti o mitsis en sto nosokomio, ine katakriteo opws katakriteo ine to oti esiran ton omoniati pou tes kerkides katw gia na pethani.
En oulla katakritea touta.
O fasismos en fasismos, aneksartita tou an ton kamni omoniatis i apoellistas.

je epidi o fasismos en enas, giafto ipa stin arxi oti iparxi je kalliteros tropos na sizitisete tis thesis sas, enen anaggi na kamnete lektikes epithesis.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ είπε...

Thorontas oti grafete mou greenglish, elpizo en tha exete provlima na apantiso kai ego etsi.
Pale kathisterimeni i apantisi mou, kai malista polla, gia pollous kai diaforous logous i eleftheri mou ora ellianen. Opos kai na exi..

Diladi NTILLO, an erti kapios spiti sou, i vri se opoudipote allou kai vasta ksila, sirni sou touvla petres kai oti allon evri, esi enna ton afikis na sou dia?Na ton afikis na se skotosi?Exis akousta ti en i aftoamina? Pe mou tora oti an ixes otidipote kiame proxiro, peto maxeri, peto ropalo spray, otidipote en tha to exrisimopoiouses gia aftoamina? E an mas pis oi tote ise ipokritis, kai pseftis.
En nomizo kinoi pou itan kiame na itan me Anarxikoi me Kommounistes oi parapano, oi plistoi gennika stin kipro, esto kai an kuvaloun mian tapella, en kai simeni oti enoun kiolas. Defteron, to gipedo to opio apokaloumen futsal dame, ne, se alles xores en apolitos fisiologiko na exi kai mpastounia tou hokey(xortou) kai tou baseball, giati polla apla mporis na peksis kai poutouta se tounta gipeda. Alithkia apagorefki poupote kanenas nomos to hokey epi xortou? En nomizo....
Ne me ekamen na aporiso, eperasen kai pou to mialo mou oti mpori na ta epiran gia kafka, alla to simantiko en ena.Ne mporoun na xrisimopoiithoun kai gia pexnidkia ston sigkekrimeno xoro, kai apoti ethkiavasa tote mian anakinosi tous, iperaspizountai oti en giafton ton logo pou ipirxan kiame ta ropala kai "evrethikan" sta xerka tous, kai epidi ksero oti ne mpori na gini, ine mia "dikaiologia" pou steki.Alla kai na men steki os dikaiologia, kai na men itan kiame gia touto to logo, efanike kathara pou cameres kiame, pou martiries klp, oti oi Omonoiates itan se aftoamina, kai oti afti pou ekatevikan pou to highway me petres kai ksila proti san epezan mappa oi alloi itan oi apoelistes, kai oi Omonoiates opos ediksan ta video ta opia en nomizo na amfisvitis, ipoxorisan, ospou kai ivran kapou ta ropala klp(ta pou itan, sto periptero tou gipedou i se avtokinita, pou tin stigmi pou irtan etsi ta pramata lin simmasia exi) kai me kina eprostatepsan tous eaftous tous kinigontas kinous pou tous epitethikan makria pou kino ton topo opou ixen anilikous, ixen mora klp asxetous pou ekindinevkasin an afinan tous apoelistes na kamoun oti theloun.Ne stin katadioksi tous, epesen enas tous xame, en i fisi tou athropou kinos pou sou epitithete gia na sou kami kako esena kai ton moron sou, aman kataferis na ton akinitopoiisis, na men ton afikis na sikosti(en lalo na ton skotosis), gia na men sou kami sxirotera, apoti idi sou ixen kami palia. Ine o orismos tis aftoaminas, kati pou den theorite adikima, kai idios apopira athropoktonias.
En kai ides me emena na dikaiologo tin via poupote, kai ne, ime siouros poson asxima eniothen i mana tou sigkekrimenou, opos kai i mana tou opioudipote se paromia katastasi. To apotelesma ego en to ekrina oute ipa gia ta nosokomia klp. Eksekatharisa polles fores damesa oti ime enantia stin via.Alla pou tin stigmi pou thoro periptosi aftoaminas, meta pou fasistiki epithesi, se ena tournoua me mora klp, ena tournoua pou eginetoun kai gia Antifasistikous logous, tote en ksekatharo giamena giati prepi na miliso.Giati tote, empikan oi kai oi 2 plevres sto idio kazani, alla malista oi aminomenoi evrethikan na en kai oi enoxoi sto telos.Ston antifasistiko agona, den anexomaste kamian epithesi ton fasiston.
Simfono o fanatismos odigi se lathos pories kai allasi gnomes, kati pou to ekamen kai se sena, pou en se afine(afinne telospanton) na dis kathara pioi itan se aftoamina.
Ego en edinamitisa kanena klima, malista me to post mou ixa to grapsi alla ekratoun to, ospou na sigourefto gia kapio simantiko gegonos giro pou kintin epoxi.Aman kai "efien o kindinos" kai eperasen lio o terastios fanatismos, efkike kai to kimeno mou pano, oi gia na sxoliaso ta "episodia", alla gia na diakrino tin ipokrisia tou kratous kai tous nomous tou, pou timori atoma se aftoamina meta pou fasistikes epithesis.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ είπε...

Anonime:
Den exo plirofories gia tes katigories, omos os ton kairo pou egrafa oi katigories estekan.
Oso gia ton an o anarxokommounismos kai o fasismos en to idio prama, me lia logia, kai sorry pou sou to lalo, alla tosa kseris tosa leeis.
Episis en ida poupote na anaferete kanenas stes energeies ton Omonoiaton os "anarxokommounismo", an iparxoun meriki me aftin tin ideologia eki, sigoura ine mionotita, oloi kseroumen ti pistevi i plionotita kathe omadas.. Giafto to post sou ine akiro, mexri atekmirioto, kai ine aples leksis xoris noima, apla kai mono gia na graftoun gia tin epithesi ston allon.