ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ
Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ

Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Απαγόρευση περι πολιτικής στους αθλητικούς χώρους

Γράφω αυτό το άρθρο με αφορμή τις τελευταίες τιμωρίες που δέχθηκαν διάφορες ομάδες για πανό πολιτικού θέματος ή συνθημάτων ,καθώς και για μερικές ανακοινώσεις τις αστυνομίας και τις κοπ.
Ο καθένας πρέπει να είναι ελεύθερος να παίρνει ότι θέλει και γουστάρει και φυσικά τον εκφράζει πολιτικά.Ναι μπορεί να μισώ τα σύμβολα που μπορεί να σηκώσει κάποιος φασίστας στην αντίπαλη κερκίδα αλλά δεν περιμένω και ούτε θέλω από την κοπ να τιμωρεί τον καθένα απλά γιατί δείχνει την προσωπικότητα του και μάλλον και ολόκληρης της οργανωμένης του κερκίδας. Ότι γουστάρει ας παίρνει και εγώ αν μπορώ να πάω και να του το πάρω γατί το μισώ αυτό το σήμα και να το κάψω μπροστά στα μάτια.Απο που και ως που να απαγορεύεις σε κάποιον τον τρόπο έκφρασης του,που στα γήπεδα είναι μόνο η φωνή και τα πανό,για την ηλίθια δικαιολογία πως μπορεί να προκαλέσει τους αντιπάλους. Και οι παίχτες προκαλούν πολλές φορές διαταραχές και οι διαιτητές. Δεν είδαμε να τους τιμωρείται αυτούς. Πολλά μηνύματα στέλνονται με τα πανό και πρέπει τώρα να υπάρξουν αντιδράσεις απο τους οργανωμένους. Ναι δεν γουστάρω αντιδράσεις και να έχω δίπλα μου εχθρούς και φασίστες αλλά μιαν συλλογική διαμαρτυρία μέσα στα γήπεδα και κυρίως μέσω των πανό.Ο καθένας δικαιούται να παίρνει ότι θέλει και όποιος αντίπαλος διαφωνεί και έχει τα... κότσια να πάει να κάψει το σύμβολο αυτό.
Ας το πάρουμε λίγο διαφορετικά όμως. Σε ποια άλλη χώρα απαγορεύονται οι φωτογραφίες του ΤΣΕ?Σε καμιά απολύτως. Ακόμη και το σφυροδρέπανο είναι επιτρεπτό στα γήπεδα και δεν τιμωρείται. Το αλφάδι είναι το πιο αμφιλεγόμενο που επειδή πολλοί που απλά δεν γνωρίζουν τι σημαίνει το κατατάσσουν στα φασιστικά σήματα και μη επιτρεπτά καθώς φοβούνται ακόμη και τα σήματα μας. Με ποια δικαιολογία εγώ να μην δικαιούμαι να πάρω σημαία με αλφάδι στο γήπεδο και στόχο σβησμένο?Αυτό με εκφράζει εμένα και όχι μόνο. Τώρα για στόχους κλπ επίσης δεν είναι απαγορευμένα εκτός από σβάστιγκες στις περισσότερες χώρες αλλά όπως είπα πριν δεν πιστεύω σε καμιάν "απαγόρευση".Πιστεύω στην επίθεσή σε αυτούς που τα σηκώνουν και κάψιμο αυτών των γελοίων συμβόλων μπροστά στα μάτια τους.
Αλλά δεν τα είδαμε όλα ακόμα. Μέχρι και τιμωρίες για... υβριστικά συνθήματα ακούμε από τους γελοίους της κοπ που προσπαθούν να μετατρέψουν τα γήπεδα σε εκκλησίες αλλά τους δίνω μιαν υπόσχεση και προειδοποίηση.ΓΗΠΕΔΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ.
Και να ήταν μόνο αυτό, πριν το τελευταίο ντέρμπι μεταξύ των πορτοκαλάδων και τον μαθητών διαβάσαμε την γελοία ανακοίνωση που εξέδωσαν οι "αρχές".Πως απαγορεύονται και οι φανέλες(!) με πολιτικά σύμβολα. Τότε τα ακούσαμε όλα απο τα γελοία όργανα αυτού του καμένου τόπου που κάποιοι ονόμασαν κύπρο.Βλέπεται κάποιοι οραματίζονται 30000 αρνιά που θα πηγαίνουν γήπεδο οικογενειακώς,να χειροκροτούν σε 2-3 φάσεις και να βλέπουν τις διαφημίσεις των επιχειρηματιών που θέλουν να πουλήσουν σε αυτά τα αρνιά που θα πηγαίνουν μόνο και μόνο για να επισκεφθούν τες πολυτελείς εγκαταστάσεις στα γήπεδα που κάποιοι ονειρεύονται. Αλλά όπως είπα και πριν αυτά μόνο για τα όνειρα τους. Άμεσες κινήσεις πρέπει να γίνουν απο τους οργανωμένους για την διακοπή αυτής της γελοίας εφαρμογής στον νόμο.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ
ΛΕΥΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ

AGAINST MODERN FOOTBALL

Δεν υπάρχουν σχόλια: