ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ
Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2009

Ευρωπανήγυρο-Η δική μου θέση

Κοντεύουν οι μέρες, ή μάλλον ποιες μέρες- οι ώρες, για ακόμη ένα γύρο του πανηγυριού, που κάποιοι ονομάζουν και συσχετίζουν με «δημοκρατία» , αλλά αυτή τη φορά το πανηγύρι εν και ευρωπαϊκό. Ευρωεκλογές και οι δρόμοι γέμισαν πανό, εν έμεινε διαφημιστική πινακίδα να μεν έχει ένα/μια καρακιόζη/ζησα πάνω. Ιδίως κείνος ο πιτσιλλίδης ακόμα λίγο θα τον βλέπουμε και στα όνειρα μας, έγινε η σκιά μας, και να πεις ήξερε και τίποτε περι πολιτικής κλπ, ακούεις τον να μιλά και γελάς με τες βλακείες που λαλεί, ο άνθρωπος κατάντησε ο περίγελος της κυπρου ούλης.Μα τι μηνύματα επιστράτευσαν, ως και εγώ πήρα που ουκ ολίγους για να πάω να ψηφίσω, διαφημιστικά φυλλάδια, πόρτες να χτυπούν μιλούμε ο καθένας ξοδεύει τόσα λεφτά που ταΐζει μια πόλη! Όλα για το προσωπικό συμφέρον του κάθε «υποψήφιου» μα πάνω απ όλα για να αναδείξουν το «εγώ» τους και το κόμπλεξ που έχουν και θέλουν να γίνουν αναγνωρίσιμοι και να τους «στηρίξει» ο κόσμος(κοινώς αρνιά) .Μα τι υποσχέσεις ακούσαμε άλλη μια φορά, τούτοι αν έκαμναν τι λαλούσαν θα έπρεπε να σκότωναν τους εαυτούς τους, αλλά ως συνήθως, όλα γίνονται για να τους σταυρώσουν ,μεταφορικά, οι πολίτες, ε ήρθε ο καιρός να τους σταυρώσουμε, αλλά όχι μεταφορικά.
Κατανοούν κάποιοι που τους στηρίζουν λέγοντας ότι τους στηρίζουν γιατί να βοηθήσουν τους εργαζόμενους, τους φτωχούς, να βελτιώσουν τις συνθήκες κλπ κλπ ότι με όλα τούτα τα λεφτά της διαφήμισης τους, έκτιζαν άλλη μια κύπρο με τα πιο σύγχρονα πράγματα? Κατανοούν ότι όλα γίνονται για μιαν καρέκλα? Ότι κανένας που τούτους δεν σκέφτεται τον πολίτη, ούτε καν τον ψηφοφόρο του, παρά τον εαυτό του? Κάποιοι μιλούν για επαναστάσεις, εργατικά κινήματα, μάχονται για τον λαό κλπ, λένε πως σκοπεύουν σε καλύτερες μέρες και ανατροπή του συστήματος, αλλά εξακολουθούν να συντηρούν το σύστημα συμμετέχοντας στους θεσμούς του, ακόμη και διεκδικώντας την κυριαρχία του. Ας πάψουν τουλάχιστον να γελούν τους εαυτούς τους και να αυτοαποκαλούνται αριστεροί και κομμουνιστές, καθώς οι πράξεις τους δείχνουν το αντίθετο. Αλλά αφού η τακτική του «είμαστε εργάτες και εμείς και αριστεροί» τους κερδίζει ψήφους των αφελών κυπρίων τότε γιατί να «αλλάξουν» την τακτική τους μιας και πετυχαίνει? Έτσι σας παίρνουν και τις ψήφους σας και σας πουλάνε παραμύθια για εργατικά κράτη, για μελλοντικές βοήθειες κλπ.
Καμία υποστήριξη στους ξοφλημένους θεσμούς, καμία υποστήριξη στο σύστημα, καμία υποστήριξη σε οτιδήποτε συνεισφέρει και συμβάλλει στην αδικία, στην καταπίεση, και στην ανισότητα στον άνθρωπο. Ο δρόμος για τα δικαιώματα είναι άλλος, και είναι αυτός της καταστροφής αυτών τον ξοφλημένων «ιδανικών δημοκρατίας και ελευθερίας» που καταπατά τις ελευθερίες μας και κάνει την δημοκρατία να μοιάζει με φασισμό ετσιθελισμού και αυτό προβολής.

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥΣ, ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΙΣΟ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ